Szukaj na tym blogu

środa, 9 marca 2016

Polskie Rancho - Bestwinka

Gorąca lawa – the BEST … WINKA !!!
Dziki Zachód zawitał do Polski. Choć miejscowość dla mnie bardzo tajemnicza i podczas oglądania Kuchennych Rewolucji od razu udałem się do mapy, by wyszukać jaka to część naszego kraju. Zaciekawiła mnie stworzonym przez właścicieli i dopieszczonym przez Magdę Gessler miejscem.
Tutaj znajduje się restauracja Polskie Ranczo. Miejsce tak bardzo westernowe, że pobyt w nim jest bardzo ciekawym przeżyciem i poprawia na długo humor.
Zacznijmy od początku Emotikon smile Fajnie zlokalizowany lokal w alei starego drzewostanu wita nas przestronnym parkingiem i dużą przestrzenią przed lokalem. Budynek dość niski z rozległym dachem, który tworzy spore podcienia wokół i powoduje przestronność oraz rozległość. Wchodzimy do lokalu: cegła, drewno i lekko dymna atmosfera otacza nas tak szybko, że niezauważalnie przenosimy się w klimat westernowego pogranicza Meksyku. Podkowy, lampy naftowe i wszechobecne koce w sporą kratę rozściełane na oparciach ogromnych ław dają wrażenie ciepła i gościnności tego lokalu. Przy barze hokery zamiast zwykłych siedzisk posiadają prawdziwe siodła. Nic tylko wskakiwać „na koń” i zamawiać szklaneczkę z % Emotikon smile Bardzo delikatnie wkomponowane czerwone dodatki i dbałość o szczegóły sprzyjają temu miejscu. W całym lokalu sporo kapeluszy kowbojskich i nie tylko dla wystroju. Można dowolnie z nich korzystać, fotografować, bawić się i co dusza zapragnie. Tutaj nikt niczego nie broni, a czym bardziej gość kreatywny tym bardziej załoga restauracji zadowolona.
Duża kreacja Magdy Gessler w menu dla tego miejsca, i tak możemy zasmakować:
• Rozbef na zimno z chrzanem (sezonowo)
• Sałatka piwna
• Bulion wołowy z pierożkiem nadziewanym mięsem wołowym
• Ziemniak pieczony z twarożkiem
• Sałatka oczyszczająca
Dania z lawy:
• Kiełbasa Chorizo z dipami
• Stek z antrykotu z dipami
• Stek z rozbefu z dipami
• Stek z polędwicy z dipami
Tutaj mamy wprowadzony kamień (lawa wulkaniczna) Pieczenie na gorącym kamieniu jest jedną z najbardziej naturalnych form przyrządzania jedzenia, co więcej nie wymaga używania tłuszczu oraz soli, dlatego potrawy są zdrowe, zachowują wszystkie naturalne właściwości, witaminy i walory smakowe. Jest to idealny wybór dla ludzi dbających o dietę i zdrowie.
Kamień z lawy wulkanicznej daje gwarancję perfekcyjnej kuchni, która zapewni egzotyczną przygodę i niezapomniane wrażenia smakowe. W Polskim Ranczo dodatkowo dla urozmaicenia tej przygody dostaniecie specjalny śliniaczek kowbojski, który w połączeniu z kapeluszem jest świetną zabawą i fajnym przeżyciem kulinarnym. Dlaczego? Dostajecie surowe mięso i sami decydujecie o stopniu wysmażenia, wielkości kawałków. Spory „scyzoryk” u każdego faceta przywoła jego pierwotne instynkty i poczujemy się jak byśmy grillowali dopiero co upolowane własnoręcznie zwierzę. Dla mnie bomba Emotikon smile
Potrawy naprawdę przygotowane z pasją i oddaniem. Dlatego bez zbędnego marudzenia, kombinowania powiem: bardzo interesujące miejsce do spędzenia w gronie rodzinnym (dla maluchów spory ogródek do dyspozycji), do wyskoku z kumplami na dobre piwko i kawał mięcha. Czegoż można chcieć więcej by zamienić codzienną gonitwę na relaks i odstresowanie.
Dla Kuchenne Rewolucje - naszymi oczami Bestwinka jest the best !!! Polskie Ranczo smaczne. Trzymajcie ten poziom i gośćcie ducha Kuchennych Rewolucji jak najdłużej. Trzymam kciuki.





1 komentarz: