Szukaj na tym blogu

niedziela, 7 lutego 2016

Zajazd Bufet Country KOBIÓR

Burger 24h – Kobiór !!!
Tym razem czas na Kobiór i mieszczący się przy ruchliwej głównej drodzeZajazd Bufet Country
Miejsce odwiedzałem z lekkim dystansem. Amerykańskie jedzenie, nastawione na tiry i klienta dojeżdżającego samochodem. Restauracje zlokalizowane w centrach miast nie zawsze mają powodzenie, a co dopiero przy ruchliwej drodze, gdzie klient musi specjalnie zajechać – ale dobra jedziemy Emotikon smile
Przestronny parking, ogródek piwny przed zajazdem bardzo przyjaźnie witają gościa. Wystrój lokalu z wszechobecną kratą granatowo-czerwoną, flagami USA i tablicami rejestracyjnymi z odległych zakątków świata plus rozkosznie rozciągnięte lampki choinkowo-karnawałowe sprawia bardzo fajne i ciepłe wrażenie. Amerykański sznyt robi wrażenie i ociepla pierwsze spojrzenie na restaurację. Karta prosta bez zbędnego pitu pitu, gość - często kierowca sporej ciężarówki ma wejść zamówić i dobrze się najeść. Prostota i szybkość, takie atuty przygotowały Kuchenne Rewolucje. Bar samoobsługowy bez zbędnych kelnerów tez pokazuje, że tu ty decydujesz i ty podejmujesz wyzwanie.
Magda Gessler przygotowała menu, więc nam pozostało już tylko próbować tych specjalności:
• Zupa meksykańska podawana z wołowo-wieprzowymi pulpetami i serem
• Burger amerykański – 100% wołowiny rozmiar XXL
• Cheese Burger – 100% wołowiny plus ser rozmiar XXL
• Becon Burger – j/w plus becon
• Frytki COUNTRY – ręcznie robione
• Żeberka westernowe – marynowane w whisky, coli i miodzie
W restauracji obowiązuje samodzielność przy zamawianiu, ale potrawy do stołu podaje obsługa lokalu i to bardzo fajny sposób na zachowanie ładu i tempa wydawania potraw.
Dociera do nas jedzenie i tutaj znów to co misie lubią najbardziej Emotikon smilezaskoczenie na maxa. Zupa piekielnie pikantna i rewelacyjnie doprawiona, burger ogromy, soczysty, z dobrze dobranymi ogórkami ( o które tak Magda Gessler walczyła w tej restauracji) wołowina rewelacyjnie wysmażona, pysznie.
Na stół wkraczają frytki i żeberka – nonono grubo ciachane fryty i obłędne żeberka pikantno-słodkie. Czym głębiej zatapiam w nich swoje zębiska tym bardziej żałuję, że zostaje ich coraz mniej. Zaje… jedzenie świeże, smaczne i do tego w super cenach.
Nad szklanką coli ( bo co innego pić w takim miejscu ) zastanawiam się jak można w takim miejscu wyczarować tak genialne smaki. Miałem to szczęście, że niczym Sherlock Holmes udaje się rozwikłać tę zagadkę. W tym amerykańskim domu gotuje człowiek z pasją i ogromnym sercem do gastronomii. Tomek – szef kuchni, skromny a zarazem mega pozytywny facet. Rozmowa z nim to czysta przyjemność, wiedza kulinarna przepotężna tak jak i jego sylwetka.
Przekonuje nas, że ichnia kuchnia to także dobry deser i dajemy się namówić.
Pancakes z wiśniami, lody waniliowe z malinami na ciepło czy szarlotka z gałką lodów faktycznie są tak obłędnie podane i smaczne, że tylko mocny uścisk szefa kuchni stawia nas ponownie na nogi i wyrywa z obłędnego osłupienia smakami.
Mega zaskoczenie miejscem, obłędne jedzenie w super cenach z tym przekonaniem opuszczamy to miejsce. Pomimo braku właścicieli (urlop), zajazd prowadzony bez zarzutu. Ręka szefa nad każdą z potraw jest i nie pozwala jego wprawne oko na odstępstwo od założeń smakowych. Tomku wielkie chapeau bas! dla Ciebie. Twoja pasja do gastronomi jest wzorem do naśladowania – gratuluję i chętnie jeszcze raz przybije z Tobą piątkę Emotikon smile
Polecam to miejsce, gdy jesteście na tracie Tychy-Pszczyna zajrzyjcie tam warto !!! Kuchenne Rewolucje - naszymi oczami zadowolone, oczarowane i dumne z takich miejsc w Polsce.










2 komentarze:

  1. Często jeżdżę na trasie Tychy-Pszczyna do rodzinnego domu. Po obejrzeniu kuchennych rewolucji z Zajazdem postanowiliśmy się tam zatrzymać. I od tego czasu, co jakiś czas wstępujemy, bo lubimy ten klimat, a smak żeberek westernowych jest czymś niesamowitym.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupa meksykańska się wcale nie zmienia i w smaku jest wyśmienita, mój kumpel dalej zachwycony żeberkami polecanymi w kuchennych rewolucjach ; ) Naszła nas ostatnio ochota około 22, a że otwarte 24h, to kto nam zabroni :D

    OdpowiedzUsuń