Szukaj na tym blogu

sobota, 30 stycznia 2016

Kameralna CHODZIEŻ

Kameralnie w Kameralnej
Dziś mam dla Państwa restaurację, którą odwiedziłem jako jedną z pierwszych i gdzie poznawałem smaki pozostawione przez Magdę Gessler. Położona w centrum Chodzieży restauracja Kameralna przywitała nas niewielką kartą dań z ciekawym wkomponowaniem wielkopolskich smaków. Lokal dość spory, w kolorach kawy z mlekiem z wieloma akcentami czerwieni. Lustra dopełniają i uatrakcyjniają wyeksponowaną porcelanę Chodzież, bo to właśnie tu mamy zlokalizowane najlepsze fabryki porcelany polskiej. Ćmielów, Wałbrzych i Chodzież od lat produkują cudowną zastawę naszych stołów i warto wpierać nasze dobre wyroby. W tej restauracji możemy zobaczyć te piękne produkty miejscowej fabryki i w ich otoczeniu spędzić miły czas rozkoszując się menu:
• Pasztet z orzechami włoskimi w sosie żurawinowo-pomarańczowym
• Botwinka ze śmietanką
• Karp smażony na maśle
• Kurczak faszerowany po polsku
Nam bardzo przypadły do gustu potrawy. Wszystko dobrze skomponowane i doprawione. Domowa kuchnia, której tak często brakuje, ale jest hasłem reklamowym miejsca gdzie powinniśmy dobrze zjeść – nie zawsze sprawdza się. Tutaj bez takowego sloganu naprawdę jemy dobre domowe potrawy. Klasyczne kopytka z kapustą zasmażaną naprawdę smakują jak z kuchni naszej babci czy ulubionej cioci, gdzie dobre jedzenie zawsze króluje. a sezonowa botwinka jest świetna (polecam właśnie teraz gdy sezon na botwinkę mamy rozpoczęty) Nie znajdziecie tu bardzo wyszukanej i wymyślnej kuchni, ale oparcie o sezonowość i otwarcie na gości sprzyja temu miejscu. W sezonach letnich do dyspozycji spory ogródek przed wejściem do restauracji otoczony zielenią i kwiatami o które skrzętnie dba właścicielka restauracji.
W przypadku restauracji Kameralna potwierdza się, iż prosto może znaczyć smacznie i przyjemnie. Jestem na tak Emotikon smile
Magda Gessler, wie jak wydobyć lokalne piękno i elementy regionalnej kultury - tutaj na pewno Państwo tego doświadczą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz